Kategóriák
Termék részletek


Café Britt Organic szemes kávé 340 g

-15%
Raktárkészlet: VAN
Café Britt Organic szemes kávé 340 g
 • Café Britt Organic szemes kávé 340 g
 • Café Britt Organic szemes kávé 340 g
4 690 Ft
Akció: 3 990 Ft
Kezdete: 2019.07.17   A készlet erejéig!

Britt Organikus árnyékban nevelt kávé 340 g

 

Sustainably produced, organically farmed

This single-origin blend comes from southern Costa Rica's Brunca growing region, known for the many biological reserves that dot its landscape. The Brunca region boasts abundant vegetation and rich, volcanic soils, which make for ideal growing conditions, and under the shade of natural tree species, coffee plants thrive.

In 1991, six years after our founding, we realized the value in organic farming and spearheaded the organic coffee movement in Costa Rica by helping some of the first coffee plantations to become organically certified. Since then, we have been buying beans for this blend from only 100% USDA organic certified farms in the Brunca region.

Our Organic blend is medium roast, with flavor hints of apple and laurel and an aroma of freshly tilled soil. It is a very dense, full-bodied coffee that is heavier on the palate and has a pleasant lingering aftertaste.

 

Érzékeit kényeztesse földi örömökkel!

 

A Café Britt Organic kávé gazdag ízvilága az almát és babérlevelet juttatja eszünkbe, míg aromája a frissen szántott határt. Ennek a kávénak az emléke hosszasan időzik a szájban és az elmében.

A Café Britt 1991 óta dolgoz fel bio kávét. Az olaszos pörkölésű Café Britt Organic olyan ültetvényekről származik, ahol 100%-ban bio gazdálkodást folytatnak. Ez segít megóvni a talaj és a talajvíz minőségét. A kávécserjék őshonos fák jótékony árnyékában nőnek, amely javítja az ültetvény növény és állatvilágának változatosságát, bevonzza a vándormadarakat, miközben menedéket ad más állatoknak is. Ez a fajta agrárművelés a záloga a hosszú távú fenntarthatóságnak.

 • 100% Arabica SHB (kizárólag kemény szemek).

 

Az anyatermészet üdvöskéje. Ez a magashegyi kávékülönlegesség természetes élőhelyén őshonos fák árnyékában érik be. A Café Brittnek beszállító gazdálkodók egytől egyig fenntartható, föld-barát művelést folytatnak, de a Costa Rica Shade Grown Organic kávé termesztőinek ezen felül még nemzetközi minősítéssel is rendelkezniük kell. Négy fő övezetből származó kávét ötvözünk ebben az egyedülálló keverékben. A Központi-Völgyben kiemelkedően kemény szemű kávé terem, amely egész évben garantálja a megbízható minőséget. A Nyugati Völgy hosszúkás szemei kiegyensúlyozott ízvilágot képviselnek. Az Orosi régió kávéjában inkább a könnyedebb ízek érvenyesülnek, míg a Brunca-ból származó babok friss, üdítő hatásúak. Az olaszos pörkölés erőteljes zamatot ad a kávénak, amelyben halvány babérlevél és alma jelleg is felismerhető. 

 • Magasság. 1200 - 1400 m

  Termőterület: Brunca

  Izjegyek: alma, babér

  Feldolgozás: nedves feldolgozás, majd napon szárítás

  Pörkölés erőssége: 6/10

   

  Kérésre le is őröljük a kávét. Kérjük adja meg a megjegyzés rovatban kávéfőző készülékének típusát:

   

  #1 Espresso

  #2 Török kávéfőző

  #3 Kotyogós

  #4 Szarvasi és karos kávéfőzők / Kúpos papírfilteres kávéfőző

  #5 Kúpos fémfilteres kávéfőző

  #6 Általános filteres készülékhez

  #7 Mocca Master, lapos papírfilteres kávéfőző

  #8 Szifon kávéfőző, lapos fémfilteres kávéfőző

  #9 Kalita / Hario

  #10 French press

  #11 Chemex

  #12 Kávéfőző-perkolátor / Coldbrew

  (Mahlkönig VTA 6S kávéőrlőnk fokozatai alapján)

 • Raktárkészlet
  VAN
  Cikkszám
  BOrganic
Webáruház készítés