Pörkölés dátuma: 02.2023
Ananász x Szegfűszeg x Vanilia ízjegyek
Magasság: 1868 m
Fajta: SL-28 - SL34 - Ruiru 11
Feldolgozás: mosott, dupla fermentáció
Termőterület: Nyeri, Kagumoini
100% arabica szemes kávé
A Kagumoini a minőség és az állandóság tekintetében az egyik vezető kávémosó állomás Kenyában. Nyeri megyében, Karatina város közelében találhatók 1868 m magasan. Ezen a kávémosó állomáson a cseresznyét kézzel választják ki, pépesítik, 12-24 órán át víz nélkül erjesztik, majd mossák, osztályozzák és egy éjszakán át áztatják. Ezután afrikai ágyakon szárítják 20-25 napig. A kávé feldolgozásához használt víz a közeli Ruiru folyóból származik, és újra felhasználják, hogy elkerüljék a közeli vízfolyások szennyeződését.
A Kagumoini Coffee Factory a Mugaga Farmers Cooperative Society (FCS) része. 1993-ban a Mugaga FCS és négy gyára függetlenné vált a Mathira FCS-től. 2005-ben egyesült a Gatinával, így ötre nőtt az általa kezelt gyárak száma, amelyek ma a következők: Kagumoini, Kiamabara, Kieni, Gathuga és Gatina.
A Mugaga Szövetkezetnek 4802 aktív tagja van (gazdálkodó), és összesen 1486 ha-os művelési területen 563 952 kg zöldkávét állítanak elő évente. A vezetőség minden gyárból kilenc kiválasztott tagból áll, akik a különböző gyárakból három tagból álló felügyelő testületnek számolnak be.
A gazdálkodókat gazdaságirányítási szolgáltatások támogatják a termelékenység és a minőség növelése érdekében. Az elvégzett terepmunka gyomirtásból, metszésből, fertőtlenítésből, műtrágyázásból, talajtakarásból és műszaki tanácsadásból áll. A gazdálkodók hitelre vásárolhatnak alapanyagokat a Baragwi Farmers Cooperative Society-től.