Kategóriák

Frissen pörkölt kávé

Főkategória >Frissen pörkölt kávé

#maradjotthon
 

Nem ismerjük a COVID-19 koronavírus elleni szakszerű védekezést továbbá a rendelkezésre álló fertőtlenítő szerek hatásossága is kérdőjeles, elérhetőségük pedig a kialakult helyzet miatt korlátozott. Az emberi élet védelme számunkra mindig előrevalóbb fontosságú lesz, mint a napi üzleti, anyagi megfontolások ezért úgy döntöttünk, hogy bizonytalan ideig bezárjuk 2 hete nyílt Coop Coffee & Breakfast reggelizőnket és a Coop Roastery kávépörkölőnket is a nagyközönség előtt. A kávék pörkölése zavartalan, de üzletünk bizonytalan ideig zárva tart és csak online házhozszállításos rendeléseket szolgálunk ki.
Mindenki lehetőség szerint kerülje el a vírussal való személyes kontaktust és ne fertőzzön meg másokat sem az esetleges lappangási időn belül.

️ Reméljük hamarosan személyesen is újra együtt kávézhatunk,  de addig is házhozszállításunk zavartalanul működik és a nehéz helyzetre való tekintettel a szállítási díjak felét magunkra vállaljuk, hogy emiatt senki se maradjon finom frissen pörkölt kávé nélkül.

 

 
Tegyen a csomagba egy Coop Roastery frissen pörkölt specialty kávét és átvállaljuk a szállítás költség felét, így Önnek a szállítás 1.890 Ft helyett csak 945 Ft-ba kerül.

Sorrend:

Ajándékutalvány 1000 Ft értékben

Amennyiben nagyobb összegű ajándékra gondolt, helyezzen elképzelésének megfelelő darabszámú utalványt a kosarába és annak megfelelően állítjuk ki Önnek.

1 000 Ft
1 000 Ft
  db    Kosárba Kosárba
Bandeira Branca  * Brazília * frissen pörkölt kávé

Ízjegyek: szilva, vanília, étcsokoládé, cashew

 

Magasság: 1180 m

Feldolgázás: Száraz/Natural

Termőterület: Ilcnea, Sul De Minas

Szállítás Európába: 2020 február

Fajta: Yellow Bourbon

Farm: Bandeira Branca Cafeina

100% arabica kávé

 

With a clean slate the family and especially Katia, Simone and Maria the three sister learnt how to grow coffee on the farm where he also works with his 3 sisters. With his attention to detail they have been able to produce specialty coffee from their first harvest. The coffees are mechanically picked as the land is flat enough for a mechanical picker. The coffees are separated by lot and variety. On the farm they have yellow bourbon and yellow catuai, topazio and yellow bourbon.

After this the coffee is then separated and dried on the patio for two days before placed into static boxes where it is then dried at 30 degrees centigrade for 9 days.

After this the coffee will rest and then it can be hulled on the farm and screened once to separate green qualities (bica 1 & bica 2). After this the family then deliver the coffee to Cocatrel who they have now been working with for 2 harvests.

Katia, Maria and Simone are also part of the Cafeina Women's group who are part of the cocatrel Cooperative. This group was formed to increase the participation of he 1154 Women associates. They have bi-monthly meetings to help improve education and knowledge, their involvement in the decision making process and then also to increase their visibility as coffee growers.

3 990 Ft
3 990 Ft
  db    Kosárba Kosárba
  COOP LIMITED * Daterra Classics Bruzzi * Brazília * frissen pörkölt kávé

Ízjegyek: Csokoládé, meggy, dohány

 

100% arabica kávé

 

A tökéletes név ennek a sokoldalú, elegáns, de mégis erős kávénak. A cseresznye és a szeder aromái keverednek erős csokoládé jegyekkel, közepes savassággal. A csokoládé-alkaloidok kellemes keserű-édes dohány utóízet hoznak létre. A Bruzzi kiváló minőségű single origin eredetű espressot kínál - édes, sima és ízgazdag.

 

Szüretelés: gépi szelekciós
Feldolgozás: Pulped (Semi-washed), Natural, Pulped Raisin
Szárítás: emelt ágyas, dobszárító

 

"Milyen tulajdonságok merülnek fel, ha valaki azt mondja: Brazil Cerrado? Classic márkánk a Cerrado kávé legjobb képviselői, a Daterra minőség előnyei mellett. Ez a mi nagyobb volumenű farmunk. Pontozásuk 80-86." - Daterra

 

 

Bővebben a farmról: http://www.daterracoffee.com.br/

3 290 Ft
3 290 Ft
  db    Kosárba Kosárba
  COOP LIMITED * Daterra Sweet Collection * Brazília * frissen pörkölt kávé

Ízjegyek: mandarin, karamell, étcsokoládé

 

100% arabica kávé

 

Komplex és gyönyörűen világos kávé. A cupping alatt a kávéágy finom virág- és enyhe citrusjegyeket mutat magából, amelyek mégjobban felfedik magukat a csészében. Az édes citrusos savasság miatt a kávé teste édes mandarin, gazdag sötét étcsokoládé és karamell ízekkel ragyog. A befejezést az édes gyümölcsök átütő ízjegyei és a keserédes étcsokoládé jellemzik.

 

Szüret: gépi szelektív
Processes: Pulped (Semi-washed)
Drying: emeltágyas, dobszárító

 

"A Collection márkánk a jelenlegi menünk kiváló minőségű kávéi. Ezek a legjobb kávék ültetvényeinkből, és teljes egészében a Daterra Penta Process® alkalmazásával készülnek. Ezek olyan kávék, amelyek 86-89 pontszámúak, teljesen nyomon követhetők és általában single origin eredetűek. Ez a mi kis és közepes méretű gazdaságunk." - Daterra

 

 

Bővebben a farmról: http://www.daterracoffee.com.br/

3 290 Ft
3 290 Ft
  db    Kosárba Kosárba
Faz Do Selado * Brazília * frissen pörkölt kávé

Ízjegyek: Őszibarack, dinnye, krémes karamellás testtel

 

Magasság: 1100 - 1250 m

Feldolgázás: Száraz/Natural

Termőterület: Pocos De Caldas

Szállítás Európába: 2019 december

Fajta: Catuai & Mundo Novo

Farm: Faz do Selado

100% arabica kávé

Coffee production has been part of the Barbosa family for 70 years since Mauricio's father Mr. José Barbosa started growing and farming coffee in the mirco region of Pocos De Caldas. The unique volcanic terroir of Poços de Caldas is perfectly suited to grow coffee with altitudes ranging from 970 – 1250 masl. The farm sits on the periphery of the volcanic caldera (large old crater) which has a diameter of 31km and has a terroir and climate suited for producing specialty coffee with distinct profiles.

Today Mauricio, runs the 114 hectare estate with 62ha been planted with the catuai and mundo novo varietals. Annually the farm has a average production of 2000 bags. The farm supports 32 families during the harvest providing work to pick and process the coffee. During the harvest the coffee is hand picked and then collected together. From this point it is then separated and according to density and level of ripeness. After this it is then dried on the patios for 7- 10 days. From here the coffee will then be left to rest in large wooden vats on the farm for 30 days before being hulled and separated into grade 1 and grade 2 coffee with the grade 1 then prepared for shipment.

3 990 Ft
3 990 Ft
  db    Kosárba Kosárba
Ntarambo * Burundi * frissen pörkölt kávé
Ízjegyek: aranymazsola, egres, vanília sodó
 
Magasság: 1.805 m
Fajták: Typica, Bourbon
Szüret: március - július
Feldolgozás: Nedves/Washed
Farm: Mpanga  
Region: Kayanza Province, Észak-Burundi
Termelő: Jean Clement Birabereya
 
100% arabica kávé
 
Burundi is a country that continues to face immense social and political difficulties. One of the
challenges for the coffee sector is the government’s involvement as an owner and operator of the
washing stations. This makes visibility and transparency very questionable. Despite this there are
a few privately owned washing stations that are working hard to improve the quality.
The flavour profile from the Kayanza region in Burundi is similar in a lot of ways to the southern
Rwandan coffees like Huye Mountian. In fact Huye Mountain is only about 60miles from the
Kayanya village as the crow flies. However, we tend to find Kayanza coffees are more delicate in
character and present farm more floral notes of jasmine, rose and orange blossom.
Ntarambo:
Ntarambo is the name of a very small hillside east of the village of Kayanza. The farmers on this
hillside exclusively supply the Mpanga washing station with their cherry and receive extensive
training and financial support from SEGEC. The incentive of premiums for quality ensure the
farmers bring only the ripest cherries to the station for processing. This coffee presents as true to
the character of the region.
Mpanga:
Mpanga is both the name of the farm and the central washing station that processes all our lots.
They are both owned by Jean Clement of SEGEC exporters who also handle the export. The washing
station is situated in the Kayanza village, so is well placed to receive cherry from all the small
producers in the surrounding area.
SEGEC:
SEGEC are doing their best to mitigate the risk farmers face with fluctuating world coffee prices.
They pay an initial fee for delivered cherry with bonuses based on cup quality once the coffee has
been sorted and cupped. The lower quality coffees will be blended together and sold commercially
with the top performing lots kept separate as microlots. Once the sale is completed with the end
buyer SEGEC pay premium to the producers that is a percentage of the premium SEGEC receive.
SEGEC also invest heavily in farmer training to ensure the pickers and farm owners bring only the
ripest cherries to the station. The bonus payment works to ensure the trainings are adhered to as
they can amount to a significant portion a producer’s yearly income.
3 290 Ft
Raktárkészlet:  VAN
3 290 Ft
  db    Kosárba Kosárba

Webáruház készítés