Kategóriák

Frissen pörkölt kávé

Fő kategória >Frissen pörkölt kávé

Frissen pörkölt specialty kávéinkat ingyenes csomagpontra szállítással kínáljuk - megrendeléskor csak válassza a "Csomagpontra szállítás - kávé rendelés esetén ingyenesen" opciót és mi ingyen szállítjuk Önnek a csomagot.


Sorrend:

-22%
ÚJ
-22%
ÚJ
Bialetti Brikka + 150/500 g frissen pörkölt kávé csomag

19 290 Ft
Akció: 14 990 Ft
19 290 Ft  14 990 Ft
  db    Kosárba Kosárba
El Amparo * Nicaragua * frissen pörkölt kávé 500 g

Nicaraguai kávénk az El Amparo (magyarul „védelem”) farmról származik. A félreeső ültetvény Ivana del Carmen munkájának eredményeképpen a vadon élő állatok, mint például a Mombacho Coffee csomagolásunkon megjelenő színpompás motmot madár; és a helyi növényi fauna mini-paradicsoma. A farm minőség iránti elkötelezettségét kiválóan példázza az a tény, hogy teljes éves termésének 95+ százaléka speciality minősítésű.

Ebben a tengerszint feletti 1250 méteres idilli környezetben termett speciality minősítésű caturra fajtájú kávénk. A kizárólag érett és válogatott kávészemeket a farm saját nedves feldolgozójában 12-24 órán át fermentált, majd ez követően az Ocotalban található szárítóüzemben afrikai emelt ágyakon szárított meg.

Nicaraguai El Amparo kávénkat világosra pörkölve kínáljuk fogyasztóinknak kidomborítva a kávészemekben található enyhe gyümölcsösség mögött feltörő csokoládés - mogyorós nápolyira emlékeztető ízvilágát.

 

Farm:

Finca El Amparo

Fajta:

100% Caturra Arabica

Feldolgozás:

Nedves feldolgozás, emeltágyas szárítás

Magasság

1,250 m felett

Tulajdonos:

Ivania del Carmen

Város:

Balsamo Centro, San Juan de Río Coco

Régió:

Madiz

Ország:

Nicaragua

Farm területe:

18.5 hectares

Kávé terület:

18.5 hectares

 

2 290 Ft
2 290 Ft
  db    Kosárba Kosárba
  Janson Geisha * Panama * frissen pörkölt geisha kávé 100 g

A budapesti WOC (World of Coffee) kiállításon barátkoztunk össze a panamai Janson Geisha kávé farm tulajdonosaival és zöldkávéjukat most óvatosan, megkímélve frissen pörköltük világos színárnyalatúra, hogy a geisha kávékra jellemző egyedülállóan vibráló és üde ízjegyeket előcsalogathassuk belőle.

 

A Janson Geisha 3 különböző területen termett geisha kávéja is a legjobb 10 geisha kávé közé került Panamában 2018-ban.

http://www.jansoncoffeefarm.com/

 

Panamában termesztik a világ legdrágább és a legmegbecsültebb kávéját a geishát, ami egy arabika variáns. Intenzív, semmi más termőterülettel össze nem téveszthető zamatos gyümölcsös íze egyedülálló a világon, nem véletlenül lett a kávé versenyek sztárja és szinte csak vele lehet nyerni.

A panamai gesihából nemcsak szakértőknek, hanem elnököknek, diplomatáknak és a kizárólag a világ legjobb szállodáinak szállítanak.

A panamai Geisha kávé annyira különleges, hogy ára tízezer forint felett kezdődik, de idei évben minden csúcsot megdöntve fél kilógramm zöldkávéért 601 USD = 162e Ft-ot adtak, ami kilónként 324e Ft.

3 790 Ft
3 790 Ft
  db    Kosárba Kosárba
ÚJ
ÚJ
  Osman Rene Romero 72 órás macerált * Honduras * frissen pörkölt kávé 250 g

Osman Rene Romero 72 órás macerált


Magasság: 1200 m

Feldolgázás: Száraz / Natural

72 órát macerálva fermentált kísérleti eljárás

Termőterület: Celaque, Corquín Copán

Szüret: 2018 november - 2019 január

Szállítás Európába: 2019 augusztus

Fajta: Parainema (organic)

Termelő: San Isidro

 

Cup profil: Fehér szőlő és szilva, lila virág jegyek és boróka. Nagyon kiegyensúlyozott és finom kávé

 

Osman Romero Melgar is the owner of the farm San Isidro, located in the Celaque area of the
Copan region of Honduras. The farm is 10 hectares, most of which is in coffee production but
under natural forest, and has been handed down to Osman from his parents. The main variety
grown is catuai, but Osman has been planting rust-resistant varieties such as Lempira,
IHCAFE90 and Parainema, mostly for their high production.
Osman is a trained agronomist and is an important member of the Aruco cooperative,
managing production and administration. Osman was one of the first producers within Aruco to
start producing micro-lots and to try new processing methods, and so was influential in the
success of the spread of quality improvements throughout the coop.

3 300 Ft
3 300 Ft
  db    Kosárba Kosárba
ÚJ
ÚJ
Wolichu Wachu * Etiópia * frissen pörkölt kávé 250 g

WOLICHU WACHU


Magasság: 2100 - 2310 m

Feldolgázás: Nedves/Washed

Termőterület: Uraga District, Oromia

Szüret: 2018 november - 2019 február

Szállítás Európába: 2019 július

Fajta: Bourbon

Termelő: Cooperative

 

Cup profil: jázmin és ibolya, narancs és barack, bogyós gyümölcsös zöld tea, kamilla, mézes bársonyos test

Wolichu Wachu is situated approximately 30km from the nearest town - Haro Wachu - in the
Uraga District, Oromia. The washing station works alongside 4500 smallholders in the area, who
farm small parcels of prime coffee growing terroritory, an average of half a hectare. Fertile clay
soils, yearly rainfall levels of 1500 - 2000mm and soaring altitudes of up to 2300 masl all
contribute to Wolichu Wachu's output and profile. Unusually for Ethiopia, around 90% of coffee
delivered to Wolichu Wachu for processing is Bourbon - not the usual Heirloom varieties you
might expect.
Established in 2017, Wolichu Wachu produce both fully washed and natural process coffees.
The new infrastructure has been designed and built to limit the use of water pumps and to work
with maximum efficiency. The process for washed coffees involves meticulous sorting, followed
by screening and floating, which is incorporated by the station's state of the art depulper, which
sorts lights and floaters into different tanks after it has removed the pulp from the cherry. After
this, the coffee is soaked in clean water in tanks for between 36 and 72 hours.
Next, the coffee is pushed through grading channels to clean and sort the coffee by density,
before the top qualities undergo a further soaking period of between 8 -12 hours.
Drying at Wolichu Wachu is done in the lower field at the station. Pre-drying on separate tables
is done to remove excess water from soaking, and additional sorting is carried out. After a day,
it is then moved to raised beds where it is turned and dried for approximately 12 days

3 300 Ft
3 300 Ft
  db    Kosárba Kosárba

Webáruház készítés