Kategóriák

Szakkönyvek

Főkategória >Szakkönyvek

Sorrend:

ÚJ
ÚJ
Coffee Art Book - Dhan Tamang

Learn how to make incredible coffee-top designs from the world's leading latte artists.

This book is a must-have for every aspiring latte artist. Showcasing as many as 60 patterns and drawings, it will take you from the basics to far more complicated artworks. You will learn how to produce hearts, rosettes and tulips that will serve as a basis to incredible swans, unicorns and frothy 3-D babyccino animals.

Dhan Tamang is a world-famous Latte Art artist who will guide you through the world of creating coffee drawings step by step. With his instructions, you'll create eye-catching, multi-coloured designs that will delight everyone around you.

Number of pages: 128
Language: English

6 900 Ft
6 900 Ft
  db    Kosárba Kosárba
ÚJ
ÚJ
Coffee Roasting: Best Practices - Scott Rao

Coffee Roasting: Best Practices is the culmination of Scott's 25 years of roasting and consulting. It's the most advanced guide ever written about expert-level coffee roasting. There is little overlap with The Coffee Roaster's Companion, which focused on the basics of roasting and different roasting machines. CR: BP focuses primarily on advanced techniques to craft and control roast curves, with numerous pages devoted to strategies to avoid "ROR" crashes and flicks, baked coffee, unnecessary roasty-ness, and other roast defects. This book sets the standard for the third-wave coffee-roasting methodology.

24 990 Ft
24 990 Ft
  db    Kosárba Kosárba
Scott Rao - A Profi Barista Kézikönyve

LEÍRÁS

Fordítás alapjául szolgáló mű:
First published as "The Professional Barista's Handbook" 
Copyright 2014 by Scott Rao
Florence, MA 01062
Magyar cím: A Profi Barista Kézikönyve
Fordította: Tillinger Zsófia
Szaklektor: Várady Tibor 
Kiadásért felelős: Körmendy Gabriella
Oldalak száma: 100 színes A4,
Borító: Keményfedeles-varrott 
Megjelenés ideje: 2017 december 1.
Kiadó: Pacificaffé 2017

IDÉZET A KÖNYVBŐL

"Mikor tizennégy éve elkezdtem kávéval foglalkozni, minden kávéról fellelhető művet elolvastam. Azonban mindezen könyvek elolvasása után is úgy éreztem, vajmi keveset tanultam arról, hogyan kell nagyszerű kávét készíteni. Kávés könyvtáram polcai roskadoztak a különböző kávékészítési stílusokat bemutató, termesztési területekről és receptekről szóló, színes leírásoktól, valamint néhány, szinte kibetűzhetetlen tudományos könyvtől. Mindezeket a könyveket a legnagyobb örömmel cseréltem volna le egyetlen komoly és praktikus műre, mely releváns információkat nyújt arról, hogyan kell pompás kávét készíteni egy kávézóban.

Tizennégy évvel később sem találtam meg ezt a könyvet. Számos szakmabelit és nem egy szenvedélyes laikust ismerek, akik már régóta ugyanúgy vágynak erre. Ezzel a könyvvel ennek a műnek a megalkotására teszek kísérletet."

 

13 500 Ft
13 500 Ft
  db    Kosárba Kosárba
Scott Rao - Az Eszpresszón Túl

LEÍRÁS

Fordítás alapjául szolgáló mű:
First published as "Everything But Espresso" 
Copyright 2010, 2014 by Scott Rao
Florence, MA 01062
Magyar cím: Az Eszpresszón Túl 
Fordította: Ízing Róbert
Szaklektor: Várady Tibor
Kiadásért felelős: Körmendy Gabriella
Oldalak száma: 80 színes A4,
Borító: Keményfedeles-varrott 
Kiadó: Pacificaffé 2017

IDÉZETEK A KÖNYVBŐL

"Kávés szakemberek életében az egyik legfrusztrálóbb élmény az, ha sikerül elkészíteniük a „tökéletes” csésze kávét, és később mégsem képesek megismételni ugyanazt az eredményt. Mivel egy csésze kávé ízét számtalan változó tényező befolyásolja, talán lehetetlenség kétszer vagy akár többször is pontosan ugyanolyan kávét készíteni. A könyv megírásakor az volt a célom, hogy beazonosítsam a kulcsfontosságú változókat, kifejtsem, hogyan hatnak a kávé ízére, és elmagyarázzam, hogyan optimalizálhatjuk ezeket a változókat úgy, hogy a lehető legjobb kávét készíthessük el."

"Ez a könyv a nyomás nélküli kávékészítési technikákhoz szolgál útmutatóul. Úgy döntöttem, hogy ebben a könyvben nem foglalkozom az eszpresszóval, mert az elkészítésének és extrakciójának dinamikája jelentősen eltér minden más kávékészítési folyamattól. Aki szeretne átfogóbb képet kapni az eszpresszót körülvevő tudományról és az elkészítéséről, az olvassa el A Profi Baristák Kézikönyvét."

"A szifon kávé fizikája talán bonyolult, de semmiképpen sem varázslat, a kávét pedig nem érdekli, milyen testtartásban van az ember, kézzel faragott bambusz lapáttal keverget vagy vudu keverési technikát vet be."

 

 

 

13 500 Ft
13 500 Ft
  db    Kosárba Kosárba
Scott Rao - Kávépörkölők Kézikönyve

LEÍRÁS

Fordítás alapjául szolgáló mű:
First published as "The Coffee Roaster's Companion" 
Copyright 2014 by Scott Rao
Florence, MA 01062
Magyar cím: Kávépörkölők Kézikönyve 
Fordította: Körmendy Gabriella
Szaklektor: Körmendy Sándor
Kiadásért felelős: Körmendy Gabriella
Oldalak száma: 95 színes A4,
Borító: Keményfedeles-varrott 
Kiadó: Pacificaffé 2016
ISBN 978-963-12-6574-3
 

IDÉZETEK A KÖNYVBŐL

"A kávé pörkölés mindig is egyfajta misztikumnak számított. Annak ellenére, hogy az emberek már évszázadok óta pörkölik a kávét, nagyon csekély előírás és tudományos írás áll rendelkezésre. Legjobb esetben, a pörkölők a szakmájukat egy már tapasztalt pörkölő tanoncaként sajátítják el. Még gyakrabban, a kezdő kávépörkölők saját hibájukból, próbálgatással, számtalan batch pörkölésével és kóstolásából tanulnak, néphagyománnyal és hamis érvelésekből fejlődnek."

"Nem állítom, hogy mindenre megkaptam a választ. A tudatlanságom ellenére, ebben a könyvben elkezdtem boncolgatni egy régóta esedékes kérdést, hogy hogyan pörköljünk módszeresen kávét. Pusztán arra hivatkozva, hogy a kávépörkölést szisztematikus, objektív és tényeken alapuló megközelítésnek kell alávetni, biztosan megbánt majd néhány kávés szakembert. Sok pörkölő azt hiszi, hogy ha „érzi” a pörkölést akkor tökéletes lesz a kávéjuk. Mivel a közel múltbeli technológiai fejlődés lehetővé tette, hogy mérjük a pörkölés fejlődését és egységességét,  az ösztönös pörkölők eredményei hiányosságot mutatnak."

"Íz: Elszenesedett

Mit jelent: Nevetségesen túlpörkölt

Legvalószínűbb megoldás: Pörköljünk sokkal világosabban. Javítsunk az ízlésünkön. Talán nézzünk más munka után."

13 500 Ft
13 500 Ft
  db    Kosárba Kosárba
ÚJ
ÚJ
  The Coffee Man: Journal of a World Barista Champion - Sasa Sestic

One of the most eagerly awaited coffee books this year! Saša Šestić, a World Barista Champion 2015 launches a Kickstarter campaign and effortlessly collects the required budget to publish his inspiring, admirable story.

The Coffee Man starts with a detailed, emotional and sincere summary of a victory in the most prestigious competition every barista can imagine. Then it takes us on a journey to some top-quality coffee farms, in seven countries on different continents. We’re introduced to Šestić friends’ stories, challenges they had to face, as well as many details of their collaboration in relentless pursuit of the perfect cup.

The book was published in an elegant hardcover and contains many photos from Saša’s private archives. 100% of the profits generated from the publication will be donated by the author to coffee-producing communities in Nicaragua and Ethiopia.

A must-read for all coffee enthusiasts and professionals and a perfect gift idea!
Language: English
Number of pages: 329

17 200 Ft
17 200 Ft
  db    Kosárba Kosárba

Webáruház készítés