Kategóriák

Szakkönyvek

Fő kategória >Szakkönyvek

Sorrend:

-9%
-9%
  Scott Rao-A Profi Barista Kézikönyve +AVX PRO tisztítókendő

LEÍRÁS

Fordítás alapjául szolgáló mű:
First published as "The Professional Barista's Handbook" 
Copyright 2014 by Scott Rao
Florence, MA 01062
Magyar cím: A Profi Barista Kézikönyve
Fordította: Tillinger Zsófia
Szaklektor: Várady Tibor 
Kiadásért felelős: Körmendy Gabriella
Oldalak száma: 100 színes A4,
Borító: Keményfedeles-varrott 
Megjelenés ideje: 2017 december 1.
Kiadó: Pacificaffé 2017

IDÉZET A KÖNYVBŐL

"Mikor tizennégy éve elkezdtem kávéval foglalkozni, minden kávéról fellelhető művet elolvastam. Azonban mindezen könyvek elolvasása után is úgy éreztem, vajmi keveset tanultam arról, hogyan kell nagyszerű kávét készíteni. Kávés könyvtáram polcai roskadoztak a különböző kávékészítési stílusokat bemutató, termesztési területekről és receptekről szóló, színes leírásoktól, valamint néhány, szinte kibetűzhetetlen tudományos könyvtől. Mindezeket a könyveket a legnagyobb örömmel cseréltem volna le egyetlen komoly és praktikus műre, mely releváns információkat nyújt arról, hogyan kell pompás kávét készíteni egy kávézóban.

Tizennégy évvel később sem találtam meg ezt a könyvet. Számos szakmabelit és nem egy szenvedélyes laikust ismerek, akik már régóta ugyanúgy vágynak erre. Ezzel a könyvvel ennek a műnek a megalkotására teszek kísérletet."

 

14 900 Ft
Akció: 13 500 Ft
14 900 Ft  13 500 Ft
  db    Kosárba Kosárba
-9%
-9%
Scott Rao-Az Eszpresszón Túl +AVX PRO tisztítókendő

LEÍRÁS

Fordítás alapjául szolgáló mű:
First published as "Everything But Espresso" 
Copyright 2010, 2014 by Scott Rao
Florence, MA 01062
Magyar cím: Az Eszpresszón Túl 
Fordította: Ízing Róbert
Szaklektor: Várady Tibor
Kiadásért felelős: Körmendy Gabriella
Oldalak száma: 80 színes A4,
Borító: Keményfedeles-varrott 
Kiadó: Pacificaffé 2017

IDÉZETEK A KÖNYVBŐL

"Kávés szakemberek életében az egyik legfrusztrálóbb élmény az, ha sikerül elkészíteniük a „tökéletes” csésze kávét, és később mégsem képesek megismételni ugyanazt az eredményt. Mivel egy csésze kávé ízét számtalan változó tényező befolyásolja, talán lehetetlenség kétszer vagy akár többször is pontosan ugyanolyan kávét készíteni. A könyv megírásakor az volt a célom, hogy beazonosítsam a kulcsfontosságú változókat, kifejtsem, hogyan hatnak a kávé ízére, és elmagyarázzam, hogyan optimalizálhatjuk ezeket a változókat úgy, hogy a lehető legjobb kávét készíthessük el."

"Ez a könyv a nyomás nélküli kávékészítési technikákhoz szolgál útmutatóul. Úgy döntöttem, hogy ebben a könyvben nem foglalkozom az eszpresszóval, mert az elkészítésének és extrakciójának dinamikája jelentősen eltér minden más kávékészítési folyamattól. Aki szeretne átfogóbb képet kapni az eszpresszót körülvevő tudományról és az elkészítéséről, az olvassa el A Profi Baristák Kézikönyvét."

"A szifon kávé fizikája talán bonyolult, de semmiképpen sem varázslat, a kávét pedig nem érdekli, milyen testtartásban van az ember, kézzel faragott bambusz lapáttal keverget vagy vudu keverési technikát vet be."

 

 

 

14 900 Ft
Akció: 13 500 Ft
14 900 Ft  13 500 Ft
  db    Kosárba Kosárba
-9%
-9%
  Scott Rao-Kávépörkölők Kézikönyve +AVX PRO tisztítókendő

LEÍRÁS

Fordítás alapjául szolgáló mű:
First published as "The Coffee Roaster's Companion" 
Copyright 2014 by Scott Rao
Florence, MA 01062
Magyar cím: Kávépörkölők Kézikönyve 
Fordította: Körmendy Gabriella
Szaklektor: Körmendy Sándor
Kiadásért felelős: Körmendy Gabriella
Oldalak száma: 95 színes A4,
Borító: Keményfedeles-varrott 
Kiadó: Pacificaffé 2016
ISBN 978-963-12-6574-3
 

IDÉZETEK A KÖNYVBŐL

"A kávé pörkölés mindig is egyfajta misztikumnak számított. Annak ellenére, hogy az emberek már évszázadok óta pörkölik a kávét, nagyon csekély előírás és tudományos írás áll rendelkezésre. Legjobb esetben, a pörkölők a szakmájukat egy már tapasztalt pörkölő tanoncaként sajátítják el. Még gyakrabban, a kezdő kávépörkölők saját hibájukból, próbálgatással, számtalan batch pörkölésével és kóstolásából tanulnak, néphagyománnyal és hamis érvelésekből fejlődnek."

"Nem állítom, hogy mindenre megkaptam a választ. A tudatlanságom ellenére, ebben a könyvben elkezdtem boncolgatni egy régóta esedékes kérdést, hogy hogyan pörköljünk módszeresen kávét. Pusztán arra hivatkozva, hogy a kávépörkölést szisztematikus, objektív és tényeken alapuló megközelítésnek kell alávetni, biztosan megbánt majd néhány kávés szakembert. Sok pörkölő azt hiszi, hogy ha „érzi” a pörkölést akkor tökéletes lesz a kávéjuk. Mivel a közel múltbeli technológiai fejlődés lehetővé tette, hogy mérjük a pörkölés fejlődését és egységességét,  az ösztönös pörkölők eredményei hiányosságot mutatnak."

"Íz: Elszenesedett

Mit jelent: Nevetségesen túlpörkölt

Legvalószínűbb megoldás: Pörköljünk sokkal világosabban. Javítsunk az ízlésünkön. Talán nézzünk más munka után."

14 900 Ft
Akció: 13 500 Ft
14 900 Ft  13 500 Ft
  db    Kosárba Kosárba

Webáruház készítés