A kétórás képzés alatt megismerhetjük a különböző kávétípusokat, termesztésüket, feldolgozásukat, pörkölésüket.
Részletesen - gyakorlati képzés keretén belül - áttekintjük a kávékészítés "espresszón túli" módozatait és kipróbáljuk a következő kávéfőző eszközök használatát:
- Kalita és Hario V60 csepegtetős filteres kávékészítő
- Aeropress kávéfőző
- Chemex kávéfőző
- French press kávéfőző
- Bialetti kotyogót
Megismerjük a helyes, adott kávéfőzőhöz és kávéhoz illeszkedő kávéörlemény beállítását.
Az elkészült kávéital ízét összevetjük a készítési vízhőfokkal és felöntési időkkel.
Megmérjük tudományos eszközökkel a készített kávéital kioldottságát (TDS).
Különféle vizekkel készítjük el a kávés italokat: csapvíz, BWT szűrt víz, ásványvíz.
A tanfolyam végén a résztvevők kedvezményes áron vásárolhatnak maguknak a tanfolyamon megismert kedvenc kávéfőző eszközökből boltunkban.
* A rendezvény alatt finom frissen pörkölt kávéból készített italokat, ásványvizet szervírozunk a résztvevőknek.
Időpont: Covid veszélyhelyzet megszűnése után, előre egyeztetett időpontban
Helyszín: Coop Roastery, 1072 Budapest, Dob u. 52.
Jelentkezni: megvásárolt jeggyel az info@coop.coffee címen lehet
Csoportoknak és rendezvényekre egyedi kedvezményt biztosítunk.
** A megvásárolt jegyek a vásárlás dátumától számított 3 hónapon belül használhatóak fel oktatáson történő részvételre.